Specialist in het betrekken van naasten

Ik ben een enthousiast, gedreven, passioneel en pragmatisch persoon.

Ik ben zus van een broer die verslaafd is geweest.

Ik ben begonnen als communicatieadviseur in de reclame. Uit een soort idealisme ben ik uit die wereld gestapt en ben ik in 2004 het avontuur in de GGZ begonnen. Na de 4-jarige opleiding aan de Hoge School Verpleegkunde ben ik 7 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige op een intensieve crisisafdeling. Van daaruit ben ik mij gaan specialiseren in het betrekken van naasten tijdens de behandeling omdat ik zag dat daar nog veel winst te behalen was. Inmiddels werk ik als kwaliteitsadviseur bij de afdeling Zorgontwikkeling & Kwaliteit waar het triadisch werken nog steeds een thema is waar ik met veel passie aan werk.

Wat ik kan en doe

Kwaliteitsadviseur Arkin
Binnen de afdeling Zorgontwikkeling & Kwaliteit houd ik mij bezig met de kwaliteit van zorg vanuit het perspectief van cliënten, naasten en medewerkers.

Het uitgangspunt is werken vanuit vertrouwen, waarbij de professionals in staat worden gesteld
om continue te leren en te verbeteren ten bate van de cliënt en zijn naasten. Niet alleen gericht op
de zorg van vandaag, maar ook voor de zorg in de toekomst.

Trainer
Ik heb ruim 8 jaar ervaring als trainer. Binnen Arkin ben ik begonnen als trainer de-escalerende interventie methodieken (omgaan met agressie), dit doe ik nog steeds. Inmiddels is mijn trainerschap uitgebreid naar trainingen en workshops op het gebied van triadisch werken waarin ik de deelnemers meeneem in het betrekken van familie en naasten in de cliëntenreis en het werkproces.

Spreker symposia
Naast het betrekken van naasten in de GGZ betrek ik ook graag het publiek als ik spreek op symposia. Ik geloof in interactie. Zowel solo als met Henk-Willem heb ik op verschillende symposia deel mogen nemen als spreker, live en virtueel.

Voorggznaasten.amsterdam
In 2016 ben ik in samenwerking met de Gemeente Amsterdam een platform begonnen om het ondersteuningsaanbod voor familie en naasten in Amsterdam te verzamelen. Dit heeft geresulteerd in 9 bijeenkomsten in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam waar vraag en aanbod elkaar konden ontmoeten. Inmiddels zijn we online gegaan met het platform onder de naam voorggznaasten.

Voor het platform hebben we een filmpje gemaakt voor naasten om hen te bevestigen in hun rol bij het herstelproces van hun dierbare.

Category
Tags

Comments are closed